Gezondheid - Webstein Internetartikelen

Kiespijn. Hoe kom je ervan af, zonder medicijnen.

Kiespijn kan erg vervelend zijn. Kiespijn ontstaat doordat zuren uit ons eten en drinken erosie veroorzaken op het gebit, met gaatjes tot gevolg. De pijn komt door de irritatie van zuren op de zenuwen onder de tanden en kiezen. In de meeste gevallen moet kiespijn worden behandeld door een tandarts. Is er niet direct plaats, neem dan deze tips om zonder medicijnen van kiespijn af te komen.

Kiespijn. Hoe kom je ervan af.

Weg met kiespijn, zonder medicijnen: Wiskey on the rocks

Een shot wiskey wordt welleens gezien als middel tegen kiespijn. “Dit helpt alleen niet de kiespijn te verminderen”, zegt Charles Wakefield, directeur aan de Baylor universiteit voor Medici. “Kiespijn kan beter worden aangepakt door het ijs uit dat glas wiskey. Een studie uit Canada wees uit dat door ijs in de hand rond te wrijven, dit de kiespijn bij 50% van de testpersonen verlichtte. De kiespijn verdwijnt doordat de zenuwen in de hand in verbinding staan met die van de kies.

Weg met kiespijn, zonder medicijnen: Knoflook

Het klinkt niet als het lekkerste middel, maar kiespijn kan verdwijnen door knoflook. Wie dagelijks in de ochtend een stukje knoflook bij de zere kies stopt, zal de pijn voelen verminderen. Knoflook helpt naast kiespijn ook om gaatjes weer te genezen.

Weg met kiespijn, zonder medicijnen: Ui

Kiespijn komt door de zuren die zenuwen in de tanden aantasten. Het kauwen op een stuk rauw ui voor 3 minuten dood alle bacteriën in de mond, waardoor de kiespijn verdwijnt.

Weg met kiespijn, zonder medicijnen: Peper

Ook peper helpt tegen kiespijn. Meng een snufje peper en een kwart theelepel zout. Meng dit mmet olijfolie en smeer het op de tanden. Niet alleen helpt het tegen kiespijn, het voorkomt ook kiespijn. Daarnaast stopt dagelijks gebruik ook vieze adem.

Weg met kiespijn, zonder medicijnen: Voorkom kiespijn

De bovenstaande methodes zijn allemaal om kiespijn te verminderen. Sommige hebben wel als neveneffect een slechte adem, maar alles beter dan kiespijn. Om nogmaals te benadrukken is het beter om met de kiespijn langs de tandarts te gaan. Daarnaast is tweemaal daags tandenpoetsen ook sterk aan te raden, zodat de kans op gaatjes en dus kiespijn klein blijft.
Wie de kans op gaatjes en kiespijn nog verder wil verkleinen, doet er ook goed aan niet teveel suiker te eten en het aantal eetmomenten laag te houden. Geef kiespijn geen kans en kies voor gezond eten, met weinig suiker.

Gerelateerde Artikelen:

  1. Hoofdpijn. 7 tips om ervan af te komen, zonder medicijnen.
  2. Hoesten, hoe kom je ervan af? 9 tips.
  3. Verkoudheid. Hoe te voorkomen in 10 tips.