Gezondheid - Webstein Internetartikelen

Hoofdpijn. 7 tips om ervan af te komen, zonder medicijnen.

Hoofdpijn kan behoorlijk vervelend zijn. De een heeft er vaker last van dan de ander en vrouwen hebben weer vaker hoofdpijn dan mannen. Hoewel pijnstillers tegen hoofdpijn vaak de oplossing bieden, is het toch verstandig na te gaan welke andere methodes er zijn om van hoofdpijn af te komen. Hieronder staan 10 tips om van hoofdpijn af te komen, zonder medicijnen.

Hoofdpijn

Weg met hoofdpijn, tip 1: Water drinken

Eén van de voornaamste redenen voor hoofdpijn is uitdroging. Dit komt door het drinken van koffie, thee e.d. waarbij je meer vocht verliest dan binnenkrijgt. Maar ook bij warme temperaturen verliezen we meer vocht. Hoofdpijn is dan een teken meer te moeten drinken. Drink dus voldoende water en verklein de kans op hoofdpijn. Komt de hoofdpijn op, neem dan eerst een glas water .

Weg met hoofdpijn, tip 2: Koffie

Hoewel koffie zojuist als oorzaak aangewezen werd voor het verliezen van vocht en veroorzaken van hoofdpijn, kan te weinig koffie ook hoofdpijn veroorzaken. Wie veel koffie drinkt, kan verslaaft raken aan caffeine. Wanneer je minder koffie nuttigt, kan het tekort aan caffeine hoofdpijn veroorzaken.

Weg met hoofdpijn, tip 3: Rust

Hoofdpijn kan ook worden veroorzaakt door stress. Rust daarom voldoende. Slaap genoeg uren en neem voldoende pauzes. Zet er toch hoofdpijn door, maak dan eens een wandeling van 5 minuten.

Weg met hoofdpijn, tip 4: Ontspan

Geen tijd om 5 minuten de hoofdpijn weg te wandelen? Sluit de ogen dan en wrijf tegen de zijkanten van uw hoofd. Ook op de kruin van uw hoofd, tussen uw wenkbrauwen en bij uw oren zitten drukpunten tegen hoofdpijn, Ontspan! Masseer deze punten en de hoofdpijn zal verminderen.

Weg met hoofdpijn, tip 5: Natte washand

Hoewel het tijdens het werk lastig gaat, is een koude natte washand een geweldig middel zijn tegen hoofdpijn. Ga rustig zitten of liggen. Ontspan, met de koude natte washand. Uw hoofdpijn zal zeker verminderen.

Weg met hoofdpijn, tip 6: Warm bad

Hoofdpijn is goed aan te pakken door te ontspannen. Neem bij hoofdpijn bijvoorbeeld eens een goed warm bad. Ontspan uw spieren. Gespannen spieren kunnen namelijk ook hoofdpijn veroorzaken.

Weg met hoofdpijn, tip 7: Stoom

Stoom is een ander middel om hoofdpijn op te lossen. De warme lucht vult het hoofd en zorgt voor de juiste ontspanning.  Draai de nek een paar keer rond en masseer de nekspieren. Uw hoofpijn zal zeker verminderen.

Gerelateerde Artikelen:

  1. Kiespijn. Hoe kom je ervan af, zonder medicijnen.
  2. Hoesten, hoe kom je ervan af? 9 tips.
  3. Hooikoorts. Hoe kom ik ervan af? De beste praktische tips.