Gezondheid - Webstein Internetartikelen

Verkoudheid. Hoe te voorkomen in 10 tips.

Verkoudheid, iedereen heeft er wel een last van. Verkouden worden is natuurlijk nooit leuk. Daarom staan hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat de kans op verkoudheid zo klein mogelijk blijft. Wie niet verkouden wil worden doet er goed aan om de 15 tips tegen verkoudheid aandachtig te lezen.

Verkoudheid. Hoe te voorkomen in 10 tips.

Verkoudheid, word niet verkouden! Tip 1: Rust

Om met de meest voor de hand liggende tip tegen verkoudheid te beginnen: Het is verstandig om voldoende rust te nemen. Wie voldoende rust verkleint de kans om verkouden te worden omdat een uitgerust immuunsysteem beter presteert.

Verkoudheid, word niet verkouden! Tip 2: Stress

Een tweede tip tegen verkoudheid is om de stressfactoren zoveel mogelijk te mijden. Wie gestresst, is vraagt veel energie van zijn/haar lichaam. Dit geeft het immuunsysteem een klap, wat verkoudheid weer meer kans geeft.

Verkoudheid, word niet verkouden! Tip 3: Handen wassen

Om ervoor te zorgen dat verkoudheid minder om zich heen kan grijpen, is het belangrijk vaak de handen te wassen. Mensen die tenminste 5 keer per dag hun handen wassen verkleinen de kans op verkoudheid met 45% (volgens een onderzoek onder 36.000 mensen).

Verkoudheid, word niet verkouden! Tip 4: Handen wassen 2

Het is zelfs nog beter om de handen tweemaal achter elkaar te wassen, omdat niet alle bacteriën na de eerste wasbeurt meteen weg zijn. Geef verkoudheid geen kans en was die handen!

Verkoudheid, word niet verkouden! Tip 5: WC

De link tussen de wc en verkouden zijn wordt niet snel gemaakt, maar hij bestaat wel. Verkoudheid krijgt extra kans om om zich heen te slaan rondom het toilet. Dit komt doordat veel mensen hun handen niet wassen. Al deze bacteriën zitten aan dezelfde deur die je na het handenwassen weer aanraakt. Gebruik daarom een papieren doekje om de deur weer te openen.

Verkoudheid, word niet verkouden! Tip 6: Tandenborstel

Ook in de tandeborstel zitten veel bacteriën. Zeker wanneer je verkouden bent geweest. Laat de verkoudheid niet langer duren dan noodzakelijk, stop de tandenborstel in de magnetron. Net als met een vaatdoekje wordt aangeraden, dood de magnetron alle bacteriën in slechts 10 seconden. Laat de verkoudheid ook niet overslaan naar gezinsleden, doe de rest van de tandenborstels ook in de magnetron.

Verkoudheid, word niet verkouden! Tip 7: Yoghurt

Dat gezond eten verkoudheid en ziekte tegengaat is algemeen bekend. Ook yoghurt helpt tegen verkoudheid. Onderzoek uit Californië toonde dat de kans op verkouden worden met 25% verkleint wordt door dagelijks een portie yoghurt te eten.

Verkoudheid, word niet verkouden! Tip 8: Knoflook

Ook knoflook helpt tegen verkoudheid. Niet dat het verkoudheid tegengaat, maar wel dat iemand sneller herstelt bij het verkouden zijn. Dit bleek uit een onderzoek onder 147 personen die 12 weken lang knoflook aten. De knoflooketers herstelde sneller van de verkoudheid, dan de proefpersonen die dit niet deden.

Verkoudheid, word niet verkouden! Tip 9: Niezen

Wie verkouden is, moet opletten de verkoudheid niet verder te verspreiden. Een manier om verkoudheid niet verder te verspreiden is door met niezen niet in de hand te niezen, maar in de elleboog. De handen blijven zo vrij van de extra bacteriën.

Verkoudheid, word niet verkouden! Tip 10: Ramen open

De laatste tip tegen verkoudheid is om in de ruimtes waar het meest geleefd wordt, een raam open te zetten. Koude frisse lucht in het huis is gezonder dan lucht uit gesloten ruimtes. Verse lucht verlaagt de kans op verkoudheid, zelfs in de winter!

Gerelateerde Artikelen:

  1. De griep, hoe te voorkomen in 7 tips
  2. Hooikoorts. Hoe kom ik ervan af? De beste praktische tips.
  3. Keelpijn. Hoe kom je er snel van af. 7 Tips.