Gezondheid - Webstein Internetartikelen

Hooikoorts. Hoe kom ik ervan af? De beste praktische tips.

Hooikoorts is een allergie die zich vooral in de lente en zomer voordoet. Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen van planten en bloemen die door de lucht zweven. Hoewel de pollen niet direct opmerkzaam zijn, kunnen ze voor veel hooikoorts overlast zorgen indien je een hooikoorts allergie hebt. Daarom een lijst met praktische tips om van je hooikoorts af te komen.

Hooikoorts

Hooikoorts, praktische tips: ochtend-avond

Zoals in de introductie beschreven, wordt hooikoorts veroorzaakt door pollen die door de lucht vliegen. De meeste pollen zijn in de ochtend en avonden actief. Het is dan ook verstandig om op die momenten binnen te blijven.

Hooikoorts, praktische tips: Airco

Probeer de hooikoorts veroorzakende pollen zoveel mogelijk buitenshuis te houden. Houd daarom zoveel mogelijk de ramen en deuren dicht. Gebruik liever een ventilator of de airco. Houdt hooikoorts ook buiten de auto, door ook hier de airco of ventilator te gebruiken.

Hooikoorts, praktische tips: Gras maaien

Bij veel last van hooikoorts is het onverstandig om het gras te maaien. Probeer ook gebieden met net gemaaid gras te mijden. Hetzelfde geldt voor het drogen van kleding aan de buitenlucht. De pollen kunnen hier namelijk aan vastkleven, wat weer last van hooikoorts veroorzaakt als de kleding gaat dragen.

Hooikoorts, praktische tips: Grasland

Hooikoorts komt veel voor in graslandschappen. Ook landelijke gebieden met bijvoorbeeld graan, kunnen beter worden gemeden. Trips naar de zee kunnen beter gemaakt worden met landinwaartse wind.

Hooikoorts, praktische tips: Gezicht wassen

Indien blootgesteld aan de buitenlucht, is het verstandig handen en gezicht wat vaker te wassen. Zorg dat gebieden die met de neus in aanraking komen schoon blijven. Hooikoorts wordt ook verminderd door voor het slapen de haren te wassen. Zo wordt contact van pollen met het kussen vermeden.

Hooikoorts, praktische tips: Bedlinnen

Verklein de kans op hooikoorts ook door het bedlinnen vaak te verschonen. Eventuele pollen worden er zo snel weer uitgewassen. Hetzelfde geldt uiteraard voor kleding. Houdt de kans op hooikoorts klein en draag dagelijks schone kleding.

Hooikoorts, praktische tips: Anti hooikoorts massagetechniek

Deze oude hooikoorts massagetechniek tegen hooikoorts verminderd de irritaties aan de neus in vier stappen:

(1) Masseer de neusvleugels 10 rondjes. (2) Doe hetzelfde tussen de ogen. (3) Masseer dan de bovenkant van beide oorlellen en doe hetzelfde voor de onderkant van de oorlellen (4).

Voer deze hooikoorts massagetechniek 3 keer achter elkaar uit. Komt de hooikoorts op een later moment weer op voer dan deze anti hooikoorts techniek opnieuw uit.

Gerelateerde Artikelen:

  1. Hoesten, hoe kom je ervan af? 9 tips.
  2. Hoofdpijn. 7 tips om ervan af te komen, zonder medicijnen.
  3. De griep, hoe te voorkomen in 7 tips