Gezondheid - Webstein Internetartikelen

De griep, hoe te voorkomen in 7 tips

Voor velen is de griep iets wat je af en toe gewoon krijgt en het enige om de griep tegen te gaan is simpelweg uitzieken. Dit is echter niet waar. De griep is een serieuze ziekte die jaarlijks 80.000 Nederlanders raakt. Tijdens een ware griepepidemie kan de griep aan wel 2000 mensen het leven kosten. Door bacteriën tegen te gaan en enkele andere maatregelen te nemen, kunt u de griep tegengaan. Hieronder staan de 7 tips om de griep te voorkomen.

De griep, hoe te voorkomen in 7 tips

De griep voorkomen, tip 1: Inentingen

Allereerst is het verstandig om jaarlijks een inenting tegen de griep te nemen. Hoewel inenten niet tegen alle vormen van de griep een bescherming biedt, verkleint dit wel de kans. Zeker voor kinderen, senioren of mensen met een ziekte/aandoening is het verstandig zich extra tegen de griep te wapenen. Raadpleeg wel van te voren de doktor. Om extra kans op de griep te voorkomen, is het verstandig familieleden ook in te inenten tegen de griep.

De griep voorkomen, tip 2: De keuken

Wie de griep geen kans wil geven, moet ook in huis de benodigde maatregelen treffen. De keuken is een goed punt om te beginnen. Geef de griep in de keuken geen kans! Werk met schoon materiaal op een schoon blad. Snij geen fruit of groenten met dezelfde messen op dezelfde plank waar u het vlees op bereid. Gebruik geen vaatdoeken dubbel en ververs het dweiltje ook dagelijks. Bacteriën verzwakken uw immuunsysteem en maken u kwetsbaar voor de griep. Wie schoon werkt verlaagt de kans op de griep.

De griep voorkomen, tip 3: Schoonmaak

Deze tip geldt voor zowel de keuken als de rest van uw huis. Houd u huis schoon en zorg dat bacteriën zich niet kunnen verspreiden. Wie de bacteriën en dus de griep echt buiten wilt houden, maakt schoon met desinfecterende schoonmaakmiddelen en bleek. Om de griep nog beter tegen te gaan is een stoomreiniger een optie. Geen bacterie die nu nog een kans krijgt!

De griep voorkomen, tip 4: Schoonmaak vervolg

De bacteriën verspreiden zich sneller op plaatsen waarvan veel mensen gebruikmaken. Wie de griep buiten houden wilt, zorgt dat deze plaatsen schoonblijven. Houd toilet en badkamer goed schoon. Voorkom de griep, een stap verder: Maak ook deurknoppen, afstandbedieningen en telefoons extra schoon. Deze kunnen vuiler zijn dan uw wc en dus een broedplaats voor bacteriën, die de kans op griep weer vergroten.

De griep voorkomen, tip 5: Hygiene

Voorkom de griep door jezelf schoon te houden. Draag kleding niet meer dan 2 dagen (onderkleding een dag). De kans op griep wordt vergroot door bacteriën. Houd een hand voor de mond met niezen en was uw handen. Was u handen sowieso met regelmaat. Probeer ook veel contact met ogen neus en mond tegen te gaan. Dit zijn namelijk plaatsen vanwaar de griep om zich heen slaat.

De griep voorkomen, tip 6: Afweersysteem

Even belangrijk in het tegengaan van griep door bacteriën te doden, is het hebben van voldoende slaap. Neem voldoende rust en zorg dat het immuunysteem optimaal functioneerd. Eet voldoende groente en fruit en eet gevarieerd. Zorg ook voor voldoende drinken.

De griep voorkomen, tip 7: anti-griep middelen

Hoewel u vele mogelijkheden heeft in het tegengaan van de griep, kan de griep altijd een van uw huisgenoten raken. Raadpleeg zo snel mogelijk een doktor. Er zijn namelijk middelen op de markt, die de griep in een beginstadium nog tegengaan.

Gerelateerde Artikelen:

  1. Verkoudheid. Hoe te voorkomen in 10 tips.
  2. Hoesten, hoe kom je ervan af? 9 tips.
  3. Hooikoorts. Hoe kom ik ervan af? De beste praktische tips.